NL / ENG / DE

Meet the crew: Afwasheld Koen

Koen heeft heel veel tijd om te werken, want hij hoeft dit jaar alleen maar zijn HAVO 5 diploma te halen. Leren doet hij altijd de ochtend van tevoren en heeft dus ’s middags en ’s avonds tijd genoeg! Hij heeft zichzelf benoemd tot nerd, maar wel met hele goede sociale vaardigheden. 

Hij speelt graag Dungeons en dragons met vrienden en verft miniaturen. Daarnaast is hij lid van de sterrenkunde vereniging JWG, waarbij hij bijeenkomsten voor kinderen geeft die hij alles uitlegt over sterrenkunde. 

Daarnaast is hij elke zaterdag bij de waterscouting te vinden. Stephany is daar ook elke zaterdag te vinden en heeft Koen en zijn vriend Geert besmet met het Paco Ciao virus. 

Sinds hij Paco is binnengewandeld wil hij sneller zijn dan zijn spoelmachine en probeert hij een voorsprong op zichzelf te nemen. Zo is hij de snelste afwasser met de fijnste muziek. 

De afwas wil hij voorlopig nog niet uit,  want chillen met je vrienden in een ruimte met je eigen muziek is de beste baan die hij nu zou kunnen bedenken.

Hoelang werk je al bij Paco Ciao?

Sinds het begin van dit seizoen ben ik bij Paco binnen gekomen met mijn waterscouting vriend Geert. Waarmee ik samen in de afwas staat. 

 

Wat is je lievelingsplekje in de zaak?

De lage stoelen tegenover de bar. Het is wel een klein hoekje, maar de stoelen zitten fantastisch.

 

Wat is je lievelingsgerecht en je favoriete drankje? 

Ohjee.. ik zie vooral de lege borden voorbij komen. Alcohol mag ik vanaf 26 november, dus voor nu ben ik heel blij met een hele fles cola zero, uit de mooie paco koelkast. 

Terug naar het eten, eigenlijk is alles lekker. Maar na een lange dag werken is niks zo fijn als iets uit de frituur. Alleen na een hele lange dag hoor, maar die gefrituurde kip zeg ik geen nee tegen. 

 

Wat is je favoriete nummer uit de Paco playlist? 

Ohh bij de afwas hebben wij onze eigen box, dus ben ik zelf de dj. 

Dan is het sowieso een meezinger als ik samen met Geert in de afwas sta. Onze nummer 1 is dan zeker : Bang voor water- Marco Borsato. Helemaal heerlijk. 

 

Als je een lijstje aan de muur zou mogen vullen, wat voor foto/tekst zou je er dan indoen?

Sowieso dan een foto compilatie van de gekke avonden met mijn vrienden. Het lijkt me fantastisch als mensen dan zitten te eten en denken wie zijn die mensen en wat doen ze hier in het lijstje. 

 

Als je elk dier mocht zijn wat je maar wilde zijn, …. Op welke dag zou je dat dan zijn? 

Dit is een lastige want ik moet eerst bedenken welk dier ik wil zijn, ik twijfel tussen een kat of een eend. Een kat zijn leven is chill, want je relaxt en eet. Het leven van een eend lijkt me niet zo chill, maar wel heel gaaf om een keer mee te maken. Een witte eend wil ik dan zijn, maar dan wel een eend die een huisdier is van iemand. En dan op zondag, ohnee want dan zijn de baasjes thuis en willen ze aandacht. Dan wordt het toch maandagmiddag. 

 

Je favoriete herinnering aan Paco?

Elke keer als we net iets te lang na werk blijven hangen. Het is dan zo laat dat ik denk wat doe ik hier nog. Het maakt dan niet uit met wie we blijven zitten, iedereen is gezellig hier.